Södra bruket

Åk runt i södra Sverige

I södra delarna av Sverige finns där gott om platser att besöka, några av dessa är såklart Ölands Borgholm, Smålands Kalmar, Blekinges Karlskrona och Skånes Malmö. Just Skåne är ju Sveriges sydligaste landskap och är här en samlingspunkt för historia, kultur och nöjen. Just i vår är Malmö en medelpunkt för många roliga evenemang och aktiviteter, bland dessa är Öl- och whiskeyfestivalen på Slagthuset.

Det händer en hel del i södra Sverige och det är ständiga evenemang att besöka som lockar. Lockelsen ligger i att detta är Sveriges utfartsport till Europa och här är kulturen alltid ett snäpp högre än någon annanstans. Här har vi nöjesparker, lyxiga restauranger, naturupplevelser, Öresundsbron, äldre anrika byggnader och mycket rörelse.

Malmö bjuder på mycket aktivitet

en öltunna

Den som bor i Malmö behöver knappast känna sig uttråkad och här finns det gott om aktiviteter som många uppskattar. Utöver den väldigt utvecklade musikscenen så är Malmö en stad som månar om upplevelsen. Det finns gott om utställningar och mässor där den som har ett intresse kan komma och titta. Detta händer i Malmö i år:

  • Mässor, ett flertal mässor finns här och likt många storstäder så har man även här kattutställningar. Denna är dock internationell och lite mer spännande. Symässan i mars kan vara något för den händige som letar ny textil eller bara söker tips på nya mönster.
  • Museum, de flesta älskar att gå på museum och det för att det finns så många att välja mellan. Konst, mode, lek, med mera är bara några av de saker som vi kan gå och titta på i Malmö.
  • Teater, inte helt uppskattat för alla med för många är det en fin tillställning. Här finns allt från små föreställningar till de lite större med internationella rötter.
  • Whisky- och ölprovningar kommer att ske på Slagthuset i vår och det kommer dels vara provtagningar och föreläsningar för de som är intresserade av att både whiskey och öl.
  • Maraton och motionslopp, för de som önskar att röra på fläsket så är Vår Ruset i maj ett måste, även I Form har motionslopp där man får välja på sträckorna 5 och 10 kilometer, detta i september.

Boka hotell tidigt

Det är bra att vara ute i god tid att boka hotell och boende en bit innan avfärd. På www.hotellmalmo.nu hittar ni dem bästa hotellen i Malmö snabbt och enkelt på en sida. Fördelen med detta är att man kan jämföra och välja rätt hotell och samtidigt kunna se andra recensioner av hotellet. Hur man valde hotell förut är nästintill ett mysterium och handlade mer om att man fick gå på fingertoppskänsla. Idag är det betydligt enklare när man har tillgång till Internet och andra människors åsikter om ett boende. Om man vet vart man ska bo i området så är det enkelt att dela upp det önskvärt i områden och sedan ta ett hotell som ligger närmast önskad plats. Exempelvis så är Stortorget, Lilla Torg och Gustav Adolfs torg populära platser att bo nära. Att bo nära centralstation är även det praktiskt för den som vill resa snabbt och enkelt.