Södra bruket

Semester på Öland

ölandsbron i skymningVi åker gärna på semester till Öland, det är De två östliga öarna som av flera anledningar lockar oss till deras semesterstäder. Klara favoriter på Öland är att för det första att köra dit, en klassisk svensk bilsemester involverar ofta Öland och att antingen sova i tält på campingen eller att ha husvagnen kopplad till bilen. Sedan Ölandsbron anlades mellan Kalmar och Öland på 70-talet så har detta varit en familjefavorit. Här får barnen hitta på mycket skoj och beroende på vad de gillar så finns det något för dem flesta. Det blir mycket åkande på ön så se till att ha alla reservdele med er.

En ö att upptäcka till fots och på två hjul

Öland är fantastisk att upptäcka på och att resa runt på, här finns gott om vandringsleder och en vanlig aktivitet är att hyra cykel och utforska. På så sätt får man möjligheten att se ön på ett hela nytt sätt. Bland annat så upplever den omtalade stränderna, det vackra havet och de fina lederna.

För barnen finns det mycket natur att uppleva här och just Ölands Djurpark är ett populärt inslag på semestern. Barn som vuxna älskar djur- och nöjesparker och här finns ett av de bästa. Här finns också lantbruks- och motormuseum att besöka för de som är intresserade av det, kul för lillkillen som skriker efter traktorn varje gång den åker förbi. Även Borgholms slott är en intressant plats att besöka både för vuxna och för barn, med en hel del historia och n fantastiskt utsikt över Kalmarsundet.