Södra bruket

Spektakulärt på hemmaplan

Öland i all ära. Ön är både sagolik och speciell. Men hur magisk ön än är, får man inte gå miste om upplevelserna i resten av landet. Sverige är ett så pass litet land rent folkmängd-mässigt att allt inom landets gränser kan räknas som hemmaplan. Vi som bor här har ofta en syn kring att de mest häpnadsväckande resmålen måste upplevas utomlands. Men detta är en sanning med modifikation. Vi har själva en hel del spektakulära upplevelser och sevärdheter att ta del av, utan att behöva resa så långt.

En av sevärdheterna som man inte får missa är alla de häftiga hotellen i Göteborg.  För att bo i staden kan man boka sitt boende online i god tid, på sajter som www.hotellgoteborg.info. Då är hotellet som beskrivs nedan, ett som man inte får missa.

Hotellupplevelse utöver det vanliga

Familjen Petersens är kända inom hotellbranschen i Göteborg, då de har ett flertal hotell och restauranger i ryggen. Tanken med det senaste hotellet i staden är att gästerna som besöker eller bo på hotellet ska få åka på en tidsresa hundra år bakåt i tiden, till den period som kallas för Jugend. Här har man inte snålat på detaljerna:

”Ute på fasaden hänger ett näste, ett gigantiskt fågelbo, smitt av mästersmeden Bert Johansson, som också ligger bakom alla smidda blommor och blad inomhus. Det tunga nästet, som kom på plats först efter fem försök, är hotellets 38:e rum, enligt Petersen.
Han och hustrun har rest runt i Europa och låtit sig inspireras av trädgårdar och parker. De är också konstsamlare. Hotellet har två innegårdar, en överglasad med restaurang och en stor öppen som en mindre villatomt. I orangeriet kommer vin, apelsin- och citronträd, fikon, oliver, lager och magnolior övervintra.”