Södra bruket

Stockholm poppis

Den som rest runt i Sverige men inte besökt Stockholm har verkligen missat något. Staden är trots allt vår huvudstad och det finns mycket att se och upptäcka där. Detta har de utländska turisterna upptäckt och allt fler från utlandet reser till Stockholm.

290436-skeppsbron

Göteborg och Malmö i all ära, men vill man besöka en riktig storstad i Sverige är Stockholm det enda resmålet. Här finns flera hundra år gamla hus, ett enormt utbud av restauranger och barer, shopping och allt du kan tänka dig.

Kineserna har hittat Stockholm

Man kan tro att det bara är vi svenskar som tycker om vår huvudstad men faktum är att turismen i Stockholm har ökat väldigt mycket de senaste åren. Några som verkligen har hittat till vår huvudstad är kineserna. På fem år har nämligen antalet kinesiska turister i Stockholm fördubblats om man mäter i antal hotellnätter, skriver Mitt I. Under 2014 stod kineserna för omkring 190 000 övernattningar i Sverige och 80 000 av dem var i Stockholm. Om man jämför med andra långväga besökare hamnar kineserna nu på en andra plats, efter amerikanerna. Det kineserna vill se i Stockholm är framförallt Vasamuseet och Stadshuset.

Besök Stockholms skärgård

Det är dock inte bara Vasamuseet och Stadshuset som man kan besöka i Stockholm. Bland annat finns även Gamla Stan, Globen, Stockholms slott och på sommaren Stockholms skärgård. Just skärgården har man satsat mycket på de senaste åren och man vill göra det enklare för turister att ta sig ut till de olika öarna och kunna turista på bästa sätt där. Det har även blivit möjligt att åka ut i skärgården även på vintern eftersom många hotell och restauranger nu har vinteröppet. För alla som inte sett skärgården är dock tipset att åka dit på sommaren.