Södra bruket

Stressa av på Öland

Det finns mycket som kan stressa oss här i vardagen, och folk blir allt mer stressade. Det kan finnas flera saker det kan bero på, men att vi ständigt hela tiden ska göra mer, hinna med mer och göra allt vi gör bättre kan vara en bidragande orsak till den stress vi känner och påverkas av. Vi vet att stress påverkar vår hälsa och våra kroppar negativt, och utbrändhet kan komma av flera orsaker. När man stressar sover man mindre, och sömnbrist kan leda till depression och utbrändhet. Så vad ska man göra för att undvika att detta händer? Det bästa är förstås att ändra sina rutiner, men känner man att världen snurrar för fort kanske man måste hoppa av ett tag. Då är det rätt val att ta en liten semester och sticka iväg. Om man inte har pengarna just nu, men hälsan helt enkelt inte kan vänta till nästa lön, ja då kan det vara bra att ta ett snabblån hos loanit så att man faktiskt kommer iväg. Det behöver inte vara långt, Öland räcker! Men sen då?

  • Stäng av telefonen och datorn. Koppla inte upp dig, skriv inte på Facebook att du är på en ”avkopplande semester” för om du ständigt ska vara online så kommer inte semestern att vara ett dugg avkopplande, hur mycket du än insisterar på Facebook.
  • Se till att göra sådant som du inte hinner med annars som gör dig avkopplad. Läs en bra bok, lyssna på musik du gillar, gå på långa promenader, fotografera fjärilar… ja vad helst som passar dig!
  • Fysisk aktivitet kan vara bra mot utbrändhet och stress, du ger kroppen ett utlopp för all energi och kan sedan njuta av att vara trött av aktivitet, inte av stress. Du kommer sova så himla gott efter ett hårt träningspass och mycket frisk luft.
  • Lägg upp en plan för hur du ska hantera livet när du kommer tillbaka så att du inte hamnar i samma sits igen. Tänk igenom vad det är som stressar dig och hitta de saker du kan ändra på och vad du kan göra annorlunda för att din vardag ska bli mindre stressig.