Södra bruket

Vi bilar gärna till Öland

Sommaren och semestern kommer, det är dags att ta bilen till önskat resmål och det kan då ofta bära av inom Sveriges gränser. Dock är det inte helt ovanligt att man åker till öar och lite mer exotiska platser. I Sverige har vi gott om sådana platser och just Öland och Gotland är våra favoriter visar undersökningar.  Vi åker också gärna till Norge och närmare bestämt till Trollstigen. För den som missat vad Trollstigen är så är det en plats perfekt för bilåkarna, på slingriga bergsvägar emellan dalarna får man se fantastiskt natur. Men den krävande naturen så är bilreservdeler ett ord man måste kunna i Norge, annars kan det bli tufft att få ordning på bilen. Flera platser som vi uppskattar att resa till:

  • Öland är ett givet val för semestern och för den som älskar fart och fläkt blandat med vacker natur så är Borgholm det bästa valet. Borgholmsslott och alla restauranger är alla värda en visit.
  • Toscana med alla vackra vägar och utsikter. Här blir vi förförda av kultur, historia och exotiska viner.
  • Efter Toscana så ligger Gotland på topplistan av bästa platserna, här får vi avnjuta svensk sommar med en exotisk känsla. Gå i Pippi Långstrumps spår och upplev medeltida Gotland, här finns allt för hela familjen

Vägen som går vid Trollstigen